Gullstolen

Bruno Mathsson - Eva - design lenestol med flettet sete og rygg

Det er faktiske ganske lenge siden jeg gjorde ferdig denne stolen, men bildene blir liggende en stund og nye kommer til og plutselig er det glemt. I dag fikk jeg forespørsel om å trekke en lik stol til dette, så da var det bare å lage dette innlegget så både hun og dere andre kan se hvor fin den ble.

Stolen heter Eva og ble designet i 1941 av Bruno Mathsson, men prototypen var klar allerede i 1933. De produseres fortsatt i Sverige. Her finner du linken til den høye utgaven og her finner du samme stol i lavere utgave, begge linkene tar deg til produsenten Bruno Mathsson International AB.


Men jeg skal vise dere bilder av stolen slik den ble etter at jeg hadde jobbet med den


Sliten etter mange års bruk


Men her er den klar for nye år


Fantastisk flotte linjer i limtreet. Det er gøy å vise frem detaljer i møblene når jeg tar bilder. Det er ikke alltid en legger merke til slikt når en ser en stol i bruk. 


Jeg er strålende fornøyd med resultatet.


Både rygg og sete er flettet med gjordbånd av lin, men den lave stolen ser jeg leveres med fletting av lær og andre materialer


Nærbilde av ryggen


Det er gøy å se at godt design lever og leverFlott design og deilig å sitte i :)

Solen skinner og det er varmt. Må nok en tur ut. Ha en fin vårkveld.

Liv

Du liker kanskje også

4 kommentarer

 1. Estetisk vakker stol ! Og like fin som ny, etter at du har tryllet litt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en flott stol. Det er veldig gøy å se resultatene etter oppussing, blir aldri lei av det. Ofte en stor forvandling. Veldig hyggelig med fine kommentarer innimellom 

   Slett
 2. He hei !!
  Her var det mange fine møbler !!! :-)
  Jeg husker rett og slett ikke hvor vi kjøpte den. Den grønne, enkle du mener? Et hagesenter kanskje, eller var det europris..!? Har en mann som jobber i felleskjøpet, kanskje det var der...
  Kristin

  SvarSlett
 3. Så stilren och snygg stol på alla sätt, speciellt efter att du gett den nytt liv, den påminner om Alvar Aalto design som vi har här i Finland.
  Du frågade om sytillbehörs portföljen och mönster till den, jag har just precis fått mönster/beskrivning klart, men det är tyvärr på finska för jag skall ha en väskkurs på finska i nästa vecka. Jag kommer nog att översätta till svenska också, så snabbt jag hinner.
  Hälsningar Lappeklipp i Vasa, Finland

  SvarSlett

Instagram

Flickr Images