Gullstolen

Kurs i møbeltapetsering

I helgen hadde jeg kurs i møbeltapetsering, denne gangen i regi av Stokke Husflidslag. Det er andre gang jeg har slike helgekurs og det er inspirerende og morsomt både for meg og deltakerne. Jeg koste meg, og tilbakemeldingene tyder på at deltakerne også koste seg. Men du verden så hektisk det er. I går kveld sovnet jeg foran tv'en kl 21 og var i seng før det var gått en halv time. Våknet til vekkerklokken i morges, fortsatt helt i koma ;)

Når jeg holder kurs i et slikt fag, er det ikke fordi jeg tror deltakerne skal bli utlært på en helg, men de får med seg mange råd og tips på veien. Det blir litt lettere å gå i gang med slike prosjekter igjen, mens andre finner ut at det er best å la sånne som meg ta neste prosjekt. Men for en glede det er med å se konkrete resultater av det du har gjort.

Jeg har lyst til å vise dere noe av det vi gjorde på kurset. Alle møblene var ting deltakerne hadde med, så det var mye ulikt. Tiden gikk fort, så alle ble ikke helt ferdig, men her skal jeg vise frem de som kom lengst. Jeg håper å få bilder av de andre etterhvert som de blir ferdig og montert, og da kommer det flere bilder.


Denne fine lenestolen kom inn ganske anonym og litt sliten.(se under) Før kurset fikk den nye gjordbånd under setet og er dermed klar for mange nye år. Og for en fargebombe den ble. Stoffet er et aldeles nydelig og fargene varierer mellom lyst og mørkt ettersom vinkelen endrer seg. Det er derfor litt vanskelig å gjengi det korrekt. Det er nok litt mørkere enn vist her.
Vår eneste hane i kurven jobbet iherdig og brukte både hammer og spiker, samt synål på dette prosjektet. Vi har alle spisestuestoler i ulike utgaver og det er utrolig for en forandring som skjer ved omtrekking. Litt mer ull i setet, så det ikke er så flatt og med dette lekre, litt blanke stoffet ble stolene hevet mange hakk opp. Utrolig fine!! Med hjelp av hammer og spiker, samt limpistol, ble denne damen ferdig med noe, men må nok jobbe litt etter kurset for å bli ferdig med alle stolene.  Desverre fikk jeg sollys på ryggen da jeg fotograferte rett før vi skulle gå hjem. Ikke så fint, men for en stol.  Før kurset ble stolen pusset ned og lakket på nytt. Vi har også byttet ut den gamle stoppingen med skumplast. Dette var en anonym grå stol i utgangspunktet (bilde nedenfor), men ingen kan kalle den anonym i dag.  Setet er på det nærmeste ferdig og ryggen mangler bare litt innvendig. Dette blir en strålende fargeklatt i ethvert rom når den snart står ferdig.


 Disse stolene fra 60-tallet hadde sett sine beste dager. Før kurset satte vi på ny skumplast i sete og rygg, men vi beholdt den gamle ullstoppingen som lå under og gav både sete og rygg riktig fasong. Med dette flotte, moderne stoffet i grovt vevet chenille, blir disse stolene løftet inn i vår tidsepoke. Jeg gleder med til å se de ferdig montert. Det gjensto litt arbeid, så de bildene kommer etterhvert.


 Her er sete ferdig (over) og rygg nesten ferdig (under)
Og hvem har ikke sett en sånn sliten stol?
Nymalt og med et herlig lilla ullstoff blir dette en flott stol å ta med videre. Dere ser at stoffet bak på ryggen titter litt frem. Det var ikke ferdig sydd fast, men resten er klart og det siste greier eieren helt sikkert å ordne hjemmefra. Blir det vanskelig, står jeg til rådighet også etter kurset med råd og tips.  Denne stolen viser jeg bare i før-utgaven. Jeg fikk ikke tatt bilder underveis og håper jeg får se den ferdig. Stolen er nå trukket om i et nydelig lysegrått, filtet ullstoff. En stol til å bli glad i, nydelig å sitte i.

Den siste deltakeren sydde sete og ryggputer til to Krogenæs stoler. Hun hadde ikke med seg hele stolen, så derfor venter jeg på ferdigbilder av disse stolene etterhvert. Stoffet er mørkeblått, grovt vevet i en myk og deilig kvalitet. Putene ble ganske så proffe med knapper satt i. Maskinsøm, tips om montering og "knappestøping". Hun trengte 40 knapper til stolene. Det er ganske morsom å lage slike trukne knapper.

Det er sol ute :))

Liv
Du liker kanskje også

0 kommentarer

Instagram

Flickr Images