Gullstolen

50-60 talls ørelappstol

Like etter nyttår fikk jeg inn denne ørelappstolen, trukket i velur.


Med litt påfyll av ull i setet og endel timers arbeid ser den sånn her ut.


Jeg ser underveis at stolen opprinnelig har vært uten kappe og med flere knapper i ryggen. Flott stol også før kappen kommer på. Men det som er fint når en velger å trekke om gamle møbler er at det er du som bestemmer hva som er fint. Både farge og design blir til slutt ditt eget.


Sett fra siden. I bakgrunnen er mitt neste prosjekt. Så bare følg med.


Og så er jobben ferdig. Lekker og lys, her med kappen sydd fast.  Jeg har lagt en kjeder langs kappen for å få en mer markert avslutning på den. Dette er også slik eieren ville ha det.

 Langs sømmene har jeg sydd snorer, både i setet og langs armlene og rundt ryggen.
En fin markering av fasongenBuete rygger er ikke helt enkelt å trekke uten å få rynker midt i ryggen. Jeg klipper først stoffet slik at det følger setekanten i fasong. Deretter syr jeg på en kappe som er formet som bakkant sete. Dermed vil stoffet føye seg riktig langs buen. Litt plunder, fordi en må montere stoffet både to og tre ganger før en kan sette det fast til slutt. Men uten denne metoden vill resultatet blitt umulig.
Som dere ser av bildene over er stoffet nå stramt og fint også nederst midt i ryggen.

I dag er det søndag og jeg har to valg. Jobbe noen timer på verkstedet eller gå en tur i kulden. Vet ennå ikke hva jeg skal velge :)

Ha en fin dag.

Liv

Du liker kanskje også

2 kommentarer

  1. Jeg er imponert Liv!! Fantastisk flott resultat av deg som utrolig dyktig møbeltapetserer :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk, Ann Barbro. Hyggelig med slike kommentarer.

      Slett

Instagram

Flickr Images