Gullstolen

En presentasjon av det som ble trukket om før jul hjemme hos meg.

Etter flere års venting har jeg omsider byttet ut salongen fra 1991. Den har tjent oss godt og kunne gjerne vært trukket om, men jeg hadde andre gamle møbler også, så valget falt på en sofa fra min svigerinne, en sliten stol jeg fikk fra en kunde for 15 år siden, en puff jeg laget hos min læremester Mariann Halvorsen og ørelappstolen jeg laget til svenneprøven i 1996.
Ettersom det blir mange bilder av dette, velger jeg å lage flere innlegg her i bloggen. Dette innlegget viser bare møblene slik de var. I de neste skal jeg presentere resultatene.


Vi pusset opp stuen for 5 år siden og da var det meningen at jeg skulle gjøre noe med disse møblene. Men innimellom tar ting lang tid.


Kanskje like godt at det ikke syns så godt på bildet at sofaen er flekkete og stygg. Lyse møbler er ikke alltid like lett å leve med. Jeg har valgt å fjerne kappen på sofaen etter omtrekking.Denne stolen har levd et miserabelt liv på loftet i garasjen i flere år. Dunputen i setet var musespist og hele stolen var veldig sliten. Men gled dere, den er en perle i dag.


Denne puffen fikk en vannskade for noen år siden og har vært gjemt under et pledd. 


Og her er svenneprøven min. Jeg fikk trerammen laget, men ellers er det jeg som har tegnet fasongen, stoppet setet med spiralfjærer, ryggen med det samme, armlener og ører er laget av alfagress med ull og seteputen er av dun. Mye arbeid, men denne og en til vil følge meg resten av livet. Men som dere ser er stolen slitt og falmet, spesielt på armlenene.

Som dere ser er utgangspunktet møbler som mange ville tenkt var ubrukelig, men med mindre reparasjoner er alle som nye igjen.

Liv
Du liker kanskje også

2 kommentarer

  1. Utgangspungt for omtrekking er flotte møbler med flott fasong. Svenneprøven din likte jeg veldig godt. Nå gleder jeg meg til å se det ferdige resultatet :o) Ha en riktig god helg.

    SvarSlett
    Svar
    1. Nå er omsider alle innleggene ferdig. God helg til deg også.

      Slett

Instagram

Flickr Images