Gullstolen

Detaljer


Nå er det 2 flotte ørelappstoler som snart er ferdig. Jeg vil bare vise litt av prosessen her i dette innlegget. Rundt setepute og i forkant av armlenet (chateause) skal det være kjeder/rulor. Da er det bare å klippe, meter på meter med remser i riktig bredde. 4-5 cm er mest vanlig. Denne gangen var det ikke så mange meter, men det hender jeg nærmer meg 60 meter på en jobb.

Jeg har en industrisymaskin, som gjør det enklere å sy dette, men jeg tror det lar seg gjøre på en vanlig maskin også. Men kanskje ikke 50 meter :))
Jeg legger en vevet snor inni og bretter stoffremsen rundt, og så er det å ta tiden til hjelp

Når remsene er ferdig sydd, er de klar til å syes fast der de hører hjemme. Jeg starter alltid med å klippe stoffet i riktig form, enten det er topp og bunn på en pute eller en chateause. Deretter klipper jeg bunnen til puten eller stoffet som skal over armlenet. Jeg syr kjederen fast i den stoffdelen som definerer fasongen. På en setepute betyr det at jeg starter med stoffene som skal dekke selve puten, over og under. Deretter syr jeg fast bunnen som ligger mellom disse delene. På et armlene starter jeg med å sy kjeder på chateausen og deretter sy fast stoffet som skal dekke innsiden av armlenet. Utsiden må vanligvis syes for hånd.

Og her er det ferdige resultatet.
En kjeder vil ofte gi en fin avslutning på en pute.


Også armlener blir tydeligere definert ved hjelp av en kjeder.

Om en dag eller to kommer bilder av hele stolen. Veldig fin ;)

Ha en fin dag.

Du liker kanskje også

0 kommentarer

Instagram

Flickr Images